U KNINU SE ORILO 'ZA DOM SPREMNI': 'Neka znaju da protiv naroda ne mogu'

U KNINU SE ORILO 'ZA DOM SPREMNI': 'Neka znaju da protiv naroda ne mogu'

Marko Skejo ipak je održao govor

Nakon što je svoje odradio državni protokol, Marko Skejo, ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban održao je u Kninu kratki govor koji je tradicionalno završio pozivom 'Za dom', na što su okupljeni glasno uzvratili 'Spremni'. I tako tri puta. 

Uz Skeju su bili pripadnici HOS-a, ali i veterani iz gardijskih i pričuvnih brigada te specijalne policije. 

'Došli smo ovdje na Dan Oluje i pobjede da se poklonimo svima koji su dali krv za hrvatsku državu. Moramo reći za one koji nisu željeli da dođe hrvatska država i koji su htjeli da mi danas nismo tu. Mi smo zajedno, gardijske i pričuvne brigade, specijalna policija i HOS. Svi smo zajedno. Neka znaju da je ovdje danas krema hrvatske vojske. Posijali smo sjeme, protiv naroda ne mogu', kazao je Skejo koji sa svojim HOS-ovcima nije pušten na kninski trg za vrijeme službene ceremonije. 

Jasno je i zašto. 

'I sad na kraju da pozdravimo naše poginule ratnike i našu voljenu hrvatsku državu: 'Za dom', pozvao je Skejo.

Uoči proslave Oluje predsjednik Zoran Milanović kazao je na upit o HOS-ovim majicama da bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država, dok je premijer Andrej Plenković komentirao da će se službe pobrinuti da ne bude problema, što se u konačnici i dogodilo jer su Skejo i njegovi pušteni na trg tek nakon odlaska visoke delegacije.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71806, "");
Pregledaj komentare