Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U PETAK PROSVJED NA OMIŠKOM MOSTU: Cesta će naredne dvije godine biti zatvorena 180 dana!

U PETAK PROSVJED NA OMIŠKOM MOSTU: Cesta će naredne dvije godine biti zatvorena 180 dana!

Građani će do Omiša morati voziti od 30 do 50 kilometara duže

Mjesni odobiri s područja Grada Omiša i gospodarski subjetki iz poslovne zone Zakučac građane pozivaju na prosvjed '5 do 12', koji će se održati 16. listopada na pješačkom prijelazu na mostu u trajanju od 10 minuta. Početak je u 11.55 sat, a zbog najavljenog zatvaranja ceste Zakučac - Omiš. 

Naime, stanovnici omiškog kraja upozoravaju kako će cesta u naredne dvije godine biti zatvorena oko 180 dana. 


Građani će do Omiša morati voziti od 30 do 50 kilometara duže, ovisno jeste li u Zakučcu ili Tugarima ili negdje drugdje.

Ukoliko se pak ide preko Pavića mosta, tada je cesta uska, nesigurnija i također duža.

Što se firmi tiče, poslovanje je otežano i poskupljuje se. Lako je moguće da dođe i do otkaza u pojedinim firmama.

U poduzetničkoj zoni Zakučac trenutno radi oko 600 radnika.

Svima njima se otežava dolazak i odlazak s posla. Treba dodati i da dio građana iz srednjih Poljica radi u Omišu. Njima je također dolazak i odlazak s posla dodatni financijski i vremenski trošak.

O školama (osnovna i srednja škola je u Omišu), treninzima, ambulanti, hitnoj, vatrogascima ne treba trošiti riječi, poručuju, među ostalim, organizatori prosvjeda..

Vaša reakcija na temu