Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U PLOČAMA SE ŠTITE KUĆE 'Nabujala rijeka Matica visokim je vodostajem zaprijetila objektima'

U PLOČAMA SE ŠTITE KUĆE 'Nabujala rijeka Matica visokim je vodostajem zaprijetila objektima'

Postavljeni su zečji nasipi

Zbog obilnih kiša ugrožene su kuće i u Pločama. U više naselja voda opasno prijeti. Gradonačelnik Mišo Krstičević naveo je kako polje Jezero trpi nemale štete uslijed poplava uzrokovanih velikom količinom padalina koja nas je pogodila proteklih dana.

Iz tog razloga su, kaže,  brzom akcijom punjenja vreća pijeskom i postavljanja zečjih nasipa zaštitili obiteljske kuće u naseljima Staševica i Crpala - Spilice - Gnječi.

- Nabujala rijeka Matica visokim je vodostajem zaprijetila objektima, a po vremenskoj prognozi padaline očekujemo sve do nedjelje tako da ćemo s maksimalnim oprezom pratiti razvoj situacije - opisao je.

Istaknuo je i kako su vreće s pijeskom spremne na više lokacija kako bi u slučaju potrebe za dodatnim postavljanjem zečjih nasipa distribucija bila olakšana i značajno brža.

- Ovim putem zahvaljujem mještanima Staševice, Crpala, Spilice, Gnječa i djelatnicima Komunalnog održavanja na pokazanoj volji i solidarnosti sa sumještanima čije su kuće ugrožene. Uvjeren sam da zajedničkim radom možemo prebroditi i ovu tešku situaciju - poručio je Krstičević.

Vaša reakcija na temu