Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT U Šibensko-kninskoj županiji 181 novooboljela osoba, dvije osobe preminule

U Šibensko-kninskoj županiji 181 novooboljela osoba, dvije osobe preminule

Trenutno je 555 aktivnih slučajeva na tom području

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 181 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije. Preminule su dvije osobe starije životne dobi: ženska osoba (1938. godište) i muška osoba (1941. godište), koje su se liječile u šibenskoj bolnici. Trenutno je 555 aktivnih slučajeva na tom području. 

U šibenskoj bolnici liječi se 31 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru, tri osobe su na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a tri osobe su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1023 osobe. Od toga je 992 bliskih kontakata oboljelih, a za 31 osobu je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 488 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je Stožer.

Vaša reakcija na temu