Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash U Šibensko-kninskoj županiji 33 nova slučaja, učenici osnovnih škola se vraćaju u klupe

U Šibensko-kninskoj županiji 33 nova slučaja, učenici osnovnih škola se vraćaju u klupe

Preporuka je da većina učenika srednjih škola i dalje nastavu prati na daljinu

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 33 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije. Trenutno je 166 aktivnih slučajeva oboljenja na tom području.

U šibenskoj bolnici liječi se 9 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 13 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 538 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 156 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

- Ovaj Stožer zatražio je mišljenje nadležne Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije s posebnim naglaskom na uvid u epidemiološku sliku Šibensko-kninske županije i na potrebu za smanjenjem rizika unošenja i širenja bolesti COVID-19 u rad osnovnih i srednjih škola i u vezi s održavanjem nastave u svim školama. Iz pribavljenog mišljenja Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo proizlazi da je situacija značajno bolja nego prije mjesec dana, kada smo tjedno imali 500 do 1000 novooboljelih - poručuju iz Stožera.

Napominju kako i dalje trebaju biti oprezni jer već tri tjedna imaju stagnaciju tjednog broja novooboljelih (oko 180). Isto tako u Šibensko-kninskoj županiji udio pozitivnih u odnosu na testirane (trenutno >20%) je stalno viši nego prosjek u Republici Hrvatskoj (trenutno <10%).

- Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije preporučuje u razdoblju od 1.do 12. veljače 2021. osnivačima i ravnateljima osnovnoškolskih obrazovnih ustanova na području Šibensko-kninske županije godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu 'A' (nastava u školi) za sve razrede bez izuzetaka. Ravnateljima srednjoškolskih obrazovnih ustanova preporučuje se u razdoblju od 1. do 12. veljače 2021. godine donošenje odluke o organizaciji nastave prema Modelu 'C' (nastava na daljinu) za sve razrede srednjih škola, izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koja bi se provodila prema Modelu 'A' - poručuju iz Stožera.

Vaša reakcija na temu