Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash U Šibensko-kninskoj županiji 41 novooboljela osoba

U Šibensko-kninskoj županiji 41 novooboljela osoba

U posljednja 24 sata je testirano 323 osobe

Na području Šibensko-kninske županije 41 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije; 21 osoba iz Šibenika, sedam iz Vodica, tri iz Primoštena, po dvije osobe iz Bilica, Skradina i Tribunja te po jedna iz Knina, Murtera, Unešića i Rogoznice. Trenutno su 162 aktivna slučaja na tom području. 

U šibenskoj bolnici liječi se 18 pacijenata, od kojih su tri na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) i tri na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 469 osoba, od toga su 449 bliski kontakt oboljelih, a za 20 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 323 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, priopćio je Stožer.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare