Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U SPLITU SE NE ODUSTAJE OD VATROMETA 'Kad ga nema na Rivi, ima ga u svim kvartovima, a građani se još više žale'

U SPLITU SE NE ODUSTAJE OD VATROMETA 'Kad ga nema na Rivi, ima ga u svim kvartovima, a građani se još više žale'

Puljak je poručio kako će razmotriti molbe za naredne godine, a Ivošević je podsjetio na situaciju od pretprošle godine

Više od 20 gradova - među kojima su Labin, Rovinj, Čazma, Opatija, Samobor, Rijeka, Pula, Cres, Zabok, Sukošan, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Oroslavje, Varaždin, Osijek, Poreč, Zabok, Požega i Đurđevac - javno je objavilo da vatromet ove godine neće biti u programu dočeka Nove godine, koji će se održati u njihovoj organizaciji. Tu su odluku donijeli nakon apela udruge Prijatelji životinja da se zaštite životinje i okoliš. Split nije među njima. Gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je jutros kako je planiran na splitskoj Rivi.

'Ove godine planirali smo vatromet i imat ćemo vatromet. Ostale ćemo molbe razmotriti te ćemo vidjeti što ćemo narednih godina', komentirao je Puljak.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević podsjetio je kako ga prije dvije godine nije bilo. Ujedno je istaknuo kako su zbog toga pristigle brojne žalbe građana.

'Kada nema centralnog vatrometa na Rivi, svaki kvart postaje lokacija na kojoj netko privatnim novcem investira u vatromet. Tako nastane još veća buka i stres za životinje, odnosno puno je više pirotehnike.

Dakle, imali smo primjer da ga nema na Rivi, a posljedica je bila još više vatrometa u Splitu', obrazložio je Ivošević. 

Dodao je kako posjeduju i e-mailove iz kojih je razvidno kako u tom slučaju građani još intenzivnije negoduju. 

Vaša reakcija na temu