Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com U Splitu umro don Marijo Volarević, bio je omiljen i poznat po istupu u kojem je branio navijače Hajduka

U Splitu umro don Marijo Volarević, bio je omiljen i poznat po istupu u kojem je branio navijače Hajduka

Velika tuga

Jučer je u splitskoj bolnici preminuo don Marijo Volarević, omiljeni svećenik, doktor moralne teologije i profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, poznat po svom istupu u kojem je branio navijače Hajduka, što je i sam bio. 

Volarević je svojedobno reagirao na komentar glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića koji je navijački prosvjed na splitskoj Rivi nazvao orjunaškim orgijanjem optuživši okupljene navijače za antihrvatstvo. 

'Što ćemo s huliganima u odijelu koji već više od 20 godina devastiraju Hrvatsku?', zapitao se don Volarević tada. 

'Kada bi navijači predstavljali glavni problem u hrvatskom društvu, Hrvatska bi bila zemlja s najmanje problema. Znam, sada će mnogi reći, što se ti, pope petljaš u nogomet? Razlog: predajem socijalni nauk Crkve, a on se tiče svih društvenih događanja pa i navijači spadaju u taj segment. 

Zato molim ne samo moju Torcidu, nego i BBB, Armadu, Kohortu, Tornado, neka mi oproste oni koje nisam spomenuo, da nastoje zadržati svoje dostojanstvo, kako u pobjedi, tako i u porazu. Posebno ih molim da svojim navijanjem promiču našu domovinu i hrvatsku reprezentaciju. 

A takozvanim velikim Hrvatima poručujem: Kada biste vi imali entuzijazma prema Hrvatskoj kakvog navijači imaju prema svome klubu i reprezentaciji, Švicarska i Norveška za nas bi bile zemlje trećeg svijeta. 

Zato pozivam sve lešinare da se maknu od navijača i ljudi kojima je njihov klub njihov život, da ih prestanu prokazivati kao najveći problem u državi, a sve kako bi zaštitili svoje stolice i osobno interese. Kad se stvarala hrvatska država, navijači su bili tu i nisu pitali tko za koga navija, a gdje su bili 'veliki Hrvati' koji vode ili su vodili, kako klubove, tako i državu', zapitao se tada don Volarević.

Vaša reakcija na temu