Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Supetru osnovan Savjet za ratne veterane SDP-a Brač

U Supetru osnovan Savjet za ratne veterane SDP-a Brač

Za predsjednicu Savjeta imenovana je Anka El-Zein

Danas je u Supetru osnovan Savjet za ratne veterane SDP-a Brač. Za predsjednicu Savjeta imenovana je Anka El-Zein, a za potpredsjednika Božidar Eterović.

Anka El-Zein ističe kako je došlo vrijeme da i Brač dobije svoj Savjet za ratne veterane, jer je veliki broj Bračana stao u obranu domovine kada je trebalo, ali isto tako su nakon rata isti ti Bračani vratili se svojim civilnim životima.

Predsjednica Savjeta za ratne veterane SDP Splitsko-dalmatinske županije, Eleonora Mandić, pozdravivši osnivanje Savjeta na Braču naglasila je kako je povijesna činjenica da je mnogo SDP-ovaca, što istaknutih i manje istaknutih, sudjelovalo u Domovinskom ratu.

'Primjerice, u SDP-ovom zadnjem mandatu na poziciji ministara bilo je sedam sudionika Domovinskog rata. Oni imaju dvostruko više ratnog staža nego ministri u HDZ-ovim 'domoljubnim' vladama. Jedino je SDP u Europski parlament poslao dva ratna veterana. Ratni veterani su za SDP nestranačka kategorija koja se u Domovinskom ratu nije borila ni za jednu stranku, nego za slobodu i prosperitet Hrvatske. Nažalost HDZ-ova politika dovodi do pasivizacije, izolacije i getoizacije ratnih veterana nakon odlaska u mirovinu, a mi u SDP-u ćemo staviti težište na njihovo uključivanje u društvo', poručila je Mandić.

Kao i u svim područjima koji se tiču statusa i uključivanja ratnih veterana u društvo, tako i u području zdravstva HDZ provodi politiku improvizacije i manipulacije, dodala je Mandić. 

'Velika obećanja o veteranskim bolnicama su stala sa postavljanjem ploča na fasadama bolnica u Kninu i Zaboku. SDP-ova Vlada će, uvažavati dob veterana, jer velika većina njih više neće moći brinuti o sebi, pokazati senzibilitet i otvoriti dovoljan broj veteranskih centara, te ćemo ih ravnomjerno raspoređivani po županijama i to u dogovoru sa strukom?, istaknula je.

Dodala je da će, kada SDP preuzme vlast, odmah prekinuti ostvarivanje novih statusa hrvatskih branitelja, Registar hrvatskih branitelja učiniti dostupnim javnosti sukladno propisima o zaštiti osobnih podataka te afirmirati odnos prema antifašizmu.

'Naši mladi moraju znati da NDH nije bila izraz težnje hrvatskog naroda za slobodu. To je politika relativizacije prošlosti koja nema utemeljenja ni u povijesnim činjenicama,a ni u Ustavu Republike Hrvatske', poručila je predsjednica Savjeta za ratne veterane SDP Splitsko-dalmatinske županije, Eleonora Mandić.

Gost na osnivačkoj sjednici Savjeta za ratne veterane SDP-a Brač bio je Zoran Sinovčić, predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Split

Vaša reakcija na temu