Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U utorak se očekuje novo poskupljenje goriva!

U utorak se očekuje novo poskupljenje goriva!

Cijena litre bi ponovno mogla prijeći 10 kuna

U utorak će gorivo opet poskupjeti i to između 20 i 30 lipa, pa bi, kako javlja Nova TV, cijena litre ponovno mogla prijeći 10 kuna

Trgovci naftom poskupljenje pravdaju rastom cijene nafte nakon napada na postrojenja u Saudijskoj Arabiji. Kako javlja Nova TV, kod jednog domaćeg opskrbljivača benzin bi od utorka trebao poskupjeti za 31 lipu pa bi nova cijena litre iznosila 10,17 kuna. Dizel bi trebao poskupjeti za 20 lipa, na 10,1 kunu po litri. Iz redova domaćih trgovaca naftom govore kako nakon ovog poskupljenja ne očekuju da će trend nastaviti i da će gorivo još značajnije poskupjeti osim ako ne bude nekih novih sličnih incidenata.

Iz Udruge hrvatskih cestovnih autoprijevoznika kažu kako će zbog ovog poskupljenja i oni morati dići svoje cijene.

Ekonomski analitičari ističu kako je najavljeno poskupljenje goriva premalo da bi se, osim prijevoznika, prelilo na ostatak gospodarstva i uzrokovalo rast cijena roba i usluga.

Vaša reakcija na temu