Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay U Vrgorcu prvooboljeli od koronavirusa

U Vrgorcu prvooboljeli od koronavirusa

Virus je prenesen iz većeg urbanog centra Dalmacije

Vrgorački gradonačenik, Ante Pranić, upravo je izvjestio svoje sugrađane kako je kod jednog Vrgorčanina utvrđena zaraza covidom-19. Čeka se i službena potvrda. Virus je prenesen iz većeg urbanog centra Dalmacije, poručuje gradonačelnik.

'Poštovani sugrađani,

za nama je gotovo 25 dana od početka prvih mjera koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID-19 koja je prostorno zahvatila cijeli svijet.

Grad Vrgorac sigurno neće biti pošteđen širenja virusa među našim građankama i građanima. Nadajmo se samo u što manjoj mjeri. To ovisi o svima nama pojedinačno i našim dnevnim aktivnostima. Čuvajmo sebe, svoje bližnje i našu zajednicu. Izbjegavajte životno nepotrebne aktivnosti. Naša prednost je mala gustoća naseljenosti. Ekipa iz Stožera civilne zaštite radi jako dobar posao. Panika i strah u ovim trenucima nam nisu saveznici.

Drage naši sugrađani, imamo prvog oboljelog kojemu je infekcija COVID-19 dokazana testiranjem. Još ćemo pričekati službenu potvrdu, ali ne smijemo do tada biti neodgovorni i čekati jutro u 09:00. Bila je dovoljna mala nepažnja. Virus je prenesen iz većeg urbanog centra Dalmacije. Slučaj je povezan s domom za starije i nemoćne u Splitu. Zamolio bih vas da ne stigmatizirate nikoga osobno, a još manje osuđujete bilo kojeg našeg sugrađanina. Svima nam se može dogoditi. Trebamo biti homogeni i nadati se što boljim ishodima. Prije svega, slušajte naputke stožera civilne zaštite.

Osobno sam telefonski razgovarao sa obitelji u kojoj je zaražena osoba ali i epidemiološkom službom. Osoba se dobro osjeća. Kontakt osobe su informirane. Službe će biti na raspolaganju. Za ovo je ekipa pripremljena. Ipak, još jednom ću zamoliti starije osobe da ne izlaze iz svojih domova. Stroga karantena je određena za obitelj, a osobe koje su bile u kontaktu idu u samoizolaciju. Molim još jednom, bez panike.

Ovu utakmicu trebamo odigrati timski. Svi kao jedan. Nogometnim terminom kao kada igra naš HMNK Vrgorac. Svi danas igramo obranu. Ako popusti jedan igrač, rezultat se odražava na momčad.

Ovim putem želim apelirati na sve koji imaju bilo kakve simptome infekcije da kontaktiraju, jasno definiranim načinom, svoje liječnike ili epidemiološku službu.

Pred nama je period u kojem je više nego prije potrebna solidarnost, disciplina i odgovornost. Panika nikada ne donosi dobre rezultate, oprez hoće.'


Vaša reakcija na temu