Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com U Zadru je ukupno 28 zaraženih, među njima 6 pacijenata i 4 liječnika iz biogradske bolnice

U Zadru je ukupno 28 zaraženih, među njima 6 pacijenata i 4 liječnika iz biogradske bolnice

U samoizolaciji je 878 osoba

Stožer Zadarske županije jutros je objavio da od subote imaju 7 novih slučajeva te da ukupno imaju 28 slučajeva zaraze koronavirusom.

Jedna pacijentica je u jedinici za intenzivno liječenje i njeno stanje je teško. U zadarskoj bolnici su 2 liječnika pozitivna. Ukupno su u zadarskoj bolnici 26 liječnika, 31 medicinska sestra te 4 nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji. Virus je u bolnicu unio jedan pacijent koji je došao oko 10. ožujka.

Čak 16 slučajeva povezano je s biogradskom bolnicom i to: 6 pacijenata i njihovi kontakti te 4 zdravstvena djelatnika i njihovi kontakti. Bolnica u Biogradu j jučer ujutro dezinficirana.

Na području Zadarske županije 878 osoba je u samoizolaciji, 784 je istekla samoizolacija, a od jučer je novih 110 u samoizolaciji.

U zadnja 24 sata utvrđeno je kršenje mjera samoizolacije za 4 osobe, 5 zaticanja i upozorenja zbog zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, a 71 osoba nije imala valjanu propusnicu te je vraćena s policijskih punktova po županiji.

Zadar je tijekom vikenda dobio zaštitnu opremu, maske, zaštitne ogrtače i naočale, rekli su na press konferenciji.

- Nas je ovdje 30. Možda i netko od nas ima koronavirus. Samo držite distancu i imajte na umu koliko ljudi možete zaraziti - rekli su na presici.

Vaša reakcija na temu