Uber najavio otvaranje Advanced Technology Centra u Parizu

Uber najavio otvaranje Advanced Technology Centra u Parizu

U istraživački centar ATCP će se u sljedećih pet godina uložiti 24 milijuna dolara

Uber je najavio otvaranje istraživačkog centra (Advanced Technology Center - ATCP) u Parizu gdje će se razvijati tehnologija autonomnih letećih vozila. U projekt će se uložiti 24 milijuna dolara kroz sljedećih pet godina, a radi se i prvom takvom centru izvan SAD-a i Kanade. 

U istraživačkom centru ATCP izgradit će se sustavi za upravljanje umjetnom inteligencijom i zračnim prostorom koji će podržavati uslugu uberAIR, što će biti ključno za provedbu pokaznih letova u Dallasu, Los Angelesu i još jednoj svjetskoj metropoli do 2020. godine.

Otvaranje ATCP-a planirano je za jesen, a zapošljavat će vrhunske talente na području strojarstva, umjetne inteligencije i računarstva. Kako bi zadovoljio buduće energetske zahtjeve, ATCP će surađivati s europskim urbanistima i regulatornim tijelima kako bi se zajednički osmislila infrastruktura za prijevoz na električni pogon. 

Partnerstvo s École polytechnique 

Osim otvaranja Advanced Technology Centra u Parizu, Uber je pokrenuo petogodišnju istraživačku suradnju s prestižnom francuskom obrazovnom ustanovom “École polytechnique” te će financijski podržati međunarodnu akademsku i istraživačku katedru pod nazivom 'Integrirana urbana mobilnost'. 

- Izgradnja budućnosti naših gradova zahtijevat će suradnju najboljih i najpametnijih umova. Zahvaljujući vrhunskim inženjerima i vodećoj ulozi u svjetskoj zrakoplovnoj industriji, Francuska je savršena za unapređenje našeg programa Uber Elevate i pokretanje novih tehnoloških inicijativa. Radujemo se suradnji s École polytechnique na budućnosti urbane mobilnosti, kako na tlu, tako i u zraku - istaknuo je Dara Khosrowshahi, CEO Ubera. 


Katedra 'Integrirana urbana mobilnost' surađivat će s ATCP-om na istraživanju umjetne inteligencije, zrakoplovstva i prijevoza na električni pogon. Početni projekti će između ostalog uključivati i rješenja za zračni prijevoz u suradnji s europskim regulatornim tijelima poput Europske agencije za sigurnost zračnog prometa (EASA), te razvoj pametnih mreža koje će podržavati budući vozni park električnih vozila i zrakoplova. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14