Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com UBOJSTVO MARINA MATIJAŠA Čabraju doveli iz Gospića, ali suđenje nije održano

UBOJSTVO MARINA MATIJAŠA Čabraju doveli iz Gospića, ali suđenje nije održano

Odvjetnik Željko Lubina preuzeo je obranu pa mu treba vrijeme da se uputi u slučaj

Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je preživio nekoliko atentata, doveden je danas u Split iz zatvora u Gospiću radi ponovljenog suđenja za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša u Kaštelima, no rasprava nije održana zbog promjene branitelja. Umjesto Leopolda Aljinovića, Čabraju sada ponovno brani Željko Lubina. To je već četvrti odvjetnik kojeg je Čabraja angažirao za rad na njegovoj obrani. 

Lubina ga je branio kada su ga priveli nakon što je Matijaš ustrijeljen hicem u glavu, a od tada su se na slučaju izmijenili odvjetnici Pero Tolić, Željko Gulišija i Aljinović. Lubina je zatražio odgodu da se uputi u slučaj, a sutkinja Višnja Strinić je tako i napravila da bi ne bi povrijedila pravo na obranu. Nova rasprava zakazana je za 10. prosinca. Od pet pozvanih svjedoka, odazvalo se njih troje, uključujući i brata okrivljenog. 

Čabraja je odnedavna opet u zatvoru nakon što je u Kaštelima u lipnju u sukobu dvije grupe pucanjem iz pištolja ranio Jakova Šimića. Tom prilikom ubijen je Mario Boljat Pajkić, a Čabraja je završio u bolnici izrešetan s deset metaka. To mu je bilo treće ranjavanje iz vatrenog oružja. 

Za ubojstvo Marina Matijaša osuđen je na 13 godina zatvora, no presuda je ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje. USKOK tereti Duju Pivčevića, člana zločinačke organizacije Željka Rajića, da je za 40 tisuća eura naručio Čabrajinu likvidaciju kao osvetu za Matijaševo ubojstvo. Nedavno je i on svjedočio u ovom postupku. Promijenio je iskaz u korist Čabraje, što ne čudi s obzirom na optužnicu USKOK-a.

Čabraja je u zatvoru u Gospiću jer je splitski zatvor  popunjen članovima suprotnih klanova pa je očito sigurnosna procjena bila takva da Bilice nikako nisu prikladne za njegov smještaj.

Vaša reakcija na temu