Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Šibenik.in UBOJSTVO U OMIŠU Potvrđena optužnica protiv Ringwalda, Pirića i Zolote

UBOJSTVO U OMIŠU Potvrđena optužnica protiv Ringwalda, Pirića i Zolote

Trojicu terete za likvidaciju Karmelina Fistanića

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu za ubojstvo Karmelina Fistanića. Za likvidaciju u Omišu terete se Stipe Ringwald, Vlado Zolota i bivši Fistanićev poslovni partner Jerko Pirić, optužen za paljenje njegovog plažnog objekta u Pisku. 

Fistanić je početkom studenog prošle godine ubijen na jadranskoj magistrali u Omišu kod skretanja za Brzet. S djevojkom je bio u parkiranom automobilu kojem se približio motociklist. U Fistanića je ispucao šest metaka i pobjegao. 

Državno odvjetništvo smatra da je egzekutor bio Ringwald, a ostali optuženici logističari. Policija je rekonstruirala njihovo kretanje na dan ubojstva. Kamere video nadzora su snimile Ringwaldov put iz Šibenika do splitskog groblja Lovrinac. Tu se našao sa Zolotom i Pirićem i s njihovim vozilom prebacio do Omiša. U poslovnom prostoru se preodjenuo, sjeo na motor i zaputio put centra…

Od podizanja optužnice do njezinog potvrđivanja prošlo je pet mjeseci. Obrana je tražila izuzimanje dokaza iz spisa jer su ih smatrali nezakonitim. Odnosilo se to u prvom redu na rezultate vještačenja MUP-ovog Centra Ivan Vučetić te snimke video nadzora. Zahtjev je najprije odbilo vijeće splitskog suda, a potom i Vrhovni sud. Sad je sve spremno za suđenje čiji se početak očekuje do kraja godine.

Vaša reakcija na temu