Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ilustracija UBOJSTVO U SOLINU Mladiću zarila nož u srce neubrojiva, šalju je u Vrapče

UBOJSTVO U SOLINU Mladiću zarila nož u srce neubrojiva, šalju je u Vrapče

Vještačenje je utvrdilo da Ivana G. ima duševne smetnje i da je opasna za sebe i okolinu

Kombiniranim psihijatrijsko-psihološkim vještačenjem utvrdilo se da je 25-godišnja Ivana G. svog dugogodišnjeg momka 33-godišnjeg Emila Žaju ubila u neubrojivom stanju. Početkom listopada u kući u Svetom Kaju u Solinu zarila mu je nož u srce. Nije mu bilo spasa. Izašao je pred kuću i pao. Izdahnuo je na putu do bolnice. 

Nakon privođenja Ivani G. određen je jednomjesečni pritvor zbog utjecaja na svjedoke. Nakon što su saslušani, puštena je na slobodu uz obavezu da se redovno javlja splitskim psihijatrima, što je pogodilo oca ubijenog. 

Prema prvom nalazu psihijatrice nije bila opasna za okolinu, no vještačenjem se ipak utvrdilo da je opasna i za sebe i za okolinu pa je Državno odvjetništvo zatražilo da joj se odredi istražni zatvor. Kako se radi o neubrojivoj osobi, trebali bi je prebaciti u ustanovu za osobe s duševnim smetnjama u Vrapče. 

U istrazi je preostalo napraviti vještačenje ozljeda koje su te kobne večeri zadobili ubijeni i osumnjičena. Nakon ubojstva Ivana G. zaključala se u kući pa je policija morala provaliti vrata. U stanu je pronađen krvavi nož, ona je, pak, obilno krvarila iz rezne rane na desnoj ruci. 

U postupku nije iznijela obranu, tvrdi da se ničeg ne sjeća. Policajcima je, međutim, nakon uhićenja kazala kako je Emila začarala njegova baka da ju ubije. 

Vaša reakcija na temu