Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Učenici Prirodoslovne škole Split opet među najboljima

Učenici Prirodoslovne škole Split opet među najboljima

Dodijeljena su priznanja učenicima

U Prirodoslovnoj školi Split nastavlja se tradicija - na prigodnoj svečanosti 23. svibnja dodijelila su se priznanja učenicima koji su sudjelovali u ovogodišnjim državnim natjecanjima i smotrama.

Na početku svečanosti učenicima i mentorima na ostvarenim je rezultatima čestitala ravnateljica Marija Pustak i istaknula kako su izvrsno predstavljali školu diljem zemlje i tako doprinijeli njezinu ugledu i prepoznatljivosti. Ponosna je na znanje i vještine koje su pokazali učenici i predani rad nastavnika koji su ih usmjeravali. Posebno joj je drago što su uspješni u prirodoslovlju (učenica Nina Grubišić državna je prvakinja iz biologije), ali i što su odličnim sportskim rezultatima i jezičnim vještinama pokazali širinu svojih interesa.

Među najboljima u Hrvatskoj bilo je čak 23 učenika Prirodoslovne škole Split: Nina Grubišić, Natjecanje iz biologije (mentor Romeo Lakoš), Marjeta Đurić, WorldSkills Croatia 2024., disciplina Ekolaboratorij (mentorica Mirjana Župa), Rino Martinović i Ana Beroš Politeo, Natjecanje iz fizike - eksperimentalni radovi (mentorica Fanica Barbaroša), Ema Šaponjić, Natjecanje iz engleskog jezika (mentorica Renata Mihaljević), Stipan PavićNatjecanje iz kemije (mentorica Ivana Šarić), Natjecanje iz geografije (mentor Vicko Sviličić), Kristijan Šunjić i Branimir Vid Maljković, Natjecanje iz informatike (mentorica Iliana Gudelj), Ela Proso i Marta Stanić, Smotra biosigurnosti i biozaštite (mentorica Ivana Lipovac), Vendi Pervan i Paulina Boduljak, Smotra Opisujemo sustave (mentorica Ivana Lipovac), Antea Predragović. Lovre Ivančević, Mihovil Živković, Nikola Kuzmičić, Maro Bremec i Jakov Borić, Prvenstvo u šahu (mentorica Vesna Poklepović), Adriana Marović, Nika Smuđa, Marijeta Maričić, Laura Vrdoljak i Tonka Bašić, Prvenstvo u plivanju za djevojke (mentorica Vesna Poklepović).

Svi su učenici i mentori dočekani zasluženim gromoglasnim pljeskom, a svečanost su još ljepšom učinili i glazbeni nastupi učenika. Nina Grubišić svirala je violončelo, Lara Jakovina flautu, Nikola Jukić harmoniku, Tomislav Matković i Nina Treselj gitaru i pokazali da među prirodoslovcima ima i pravih umjetnika. Školska pedagoginja Hajdi Jelaska Relja okupila je mlade glazbenike i organizirala program dodjele priznanja.

Kako se može postati jedan od budućih najboljih i najzanimljivijih učenika, zainteresirani osnovci i njihovi roditelji mogu provjeriti u subotu, 15. lipnja od 10 do 12 sati na Danu otvorenih vrata Prirodoslovne škole Split. Posjetitelji će se upoznati s modernim laboratorijima, opremom i prostorijama za nastavu u kojima će učenici demonstrirati svoja znanja i vještine. Upoznati s programima prirodoslovne gimnazije, meteoroloških, kemijskih i prehrambenih tehničara.

Vaša reakcija na temu