Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash UČENIK ZAVRŠIO U ZATVORU Taksistu slomio čeljust jer se nije htio polukružno okrenuti da kupi krafne

UČENIK ZAVRŠIO U ZATVORU Taksistu slomio čeljust jer se nije htio polukružno okrenuti da kupi krafne

Pritvoren je da ne ponovi djelo

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva te odredio istražni zatvor 18-godišnjem učeniku kojeg sumnjiče da je prije tri dana slomio čeljust 56-godišnjem taksistu. 

Osumnjičeni je zajedno s prijateljem tražio od taksiste da se polukružno okrene u Dubrovačkoj ulici kako bi ih iskrcao točno ispred prodavaonice slastica. Mladići su se zaželjeli krafni, no očito im je bilo preteško napraviti 10 metara, odnosno, prijeći cestu. Sve se zbivalo rano ujutro, malo prije pet sati. 

Došlo je do prepirke. Taksist nije htio počiniti prometni prekršaj te je zatražio od mladića da napuste vozilo. Dobio je na kraju šaku u glavu. U bolnici mu je utvrđena fraktura čeljusti. 

Osumnjičeni je priznao inkriminaciju. Sada mu je žao. Pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja djela s obzirom na iskazanu količinu agresije i nagovaranje drugog na činjenje prekršaja.

Vaša reakcija na temu