Udruga hrvatskih sudaca na brojne kritike o ZDS reagirala priopćenjem

Udruga hrvatskih sudaca na brojne kritike o ZDS reagirala priopćenjem

'Izjava doktora biomedicinskih znanosti koji se bavi politikom pokazuje i nedostatak osnovne pristojnosti te priliči noćnim 'kafanskim' razgovorima'

Bura reakcija nastala je nakon odluke Visokog prekršajnog suda koji je odlučio da uzvikivanje 'Za dom spremni' u pjesmi Bojna Čavoglave nije prekršaj, odnosi Dnevnik.hr.

Priopćenjem se oglasila i Udruga hrvatskih sudaca. Kažu da 'izjave pojedinih pravnika, uključujući i profesore pravnih znanosti te profesora 'opće prakse' pokazuju da prije davanja izjava nisu pročitali priopćenje Visokog prekršajnog suda od 4. lipnja 2020. godine'.

'Neke od izjava pokazuju da niti ne poznaju odredbe Zakona o sudovima, osobito članka 38. do 40. toga zakona', kažu iz Udruge.

'Političare, uključujući one medicinskih i biomedicinskih znanosti, pozivamo da prije davanja izjava, ako žele da zvuče stručno i vjerodostojno, pitaju nekoga tko se razumije u pravnu problematiku koju je razmatrao Visoki prekršajni sud. Izjava doktora biomedicinskih znanosti koji se bavi politikom pokazuje i nedostatak osnovne pristojnosti te priliči noćnim 'kafanskim' razgovorima', napisali su u priopćenju kojeg prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(67030, "");
Pregledaj komentare
29