Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je pismo potpore ravnatelju splitskog KBC-a Juliju Meštroviću

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je pismo potpore ravnatelju splitskog KBC-a Juliju Meštroviću

Razumijemo da je moguća pojava eventualnih propusta i pogrešaka na pojedinim zdravstveno-organizacijskim razinama, prilikom djelovanja u izrazito složenim epidemiološkim uvjetima, pod produženim pritiskom te u situaciji izbijanja zdravstvene krize i hitnosti zbrinjavanja velikog broja rizičnih pacijenata

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je pismo potpore profesoru, prim. dr. sc. Juliju Meštroviću, ravnatelju splitskog Kliničkog bolničkog centra, izražavajući duboko priznanje i poštivanje prema njegovim ljudskim, moralnim i stručnim, liječničkim kvalitetama koje je pokazao tijekom borbe s epidemijom bolesti covid-19 te odgovornosti koju je preuzeo kao ravnatelj za nedavne događaje u kojima, prema njihovom mišljenju, nema elemenata propusta ili pogreške s Meštrovićeve stranke, ni kao liječnika, ni kao ravnatelja. 

'Kao dugogodišnji aktivni sudionici u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske te profesionalci na rukovodećim funkcijama u zdravstvenim ustanovama, temeljem osobnih iskustava i uvida razumijemo da je moguća pojava eventualnih propusta i pogrešaka na pojedinim zdravstveno-organizacijskim razinama, prilikom djelovanja u izrazito složenim epidemiološkim uvjetima, pod produženim pritiskom te u situaciji izbijanja zdravstvene krize i hitnosti zbrinjavanja velikog broja rizičnih pacijenata. Stoga propusti koji se pritom eventualno dogode zbog 'ljudskog faktora' svakako žaloste ali su mogući s obzirom na objektivne uvjete.

S tim u vezi, želimo kao Udruga izraziti priznanje i podršku Vašem radu, trudu i brojnim respektabilnim postignućima koje ste ostvarili tijekom svog dugogodišnjeg rada u KBC Split, bilo u funkciji pročelnika, zamjenika ravnatelja ili čelnog čovjeka bolnice te smo mišljenja kako, eventualnim prihvaćanjem Vaše ostavke na funkciju ravnatelje KBC Split, možda ne ostaje bez izvrsnog liječnika i čovjeka, ali svakako gubi dobrog ravnatelja s vizijom i iskustvo, koji je tijekom svog mandata znatno unaprijedio splitski KBC te bi, nema sumnje, kao ravnatelj na isti način nastavio raditi i dalje, za zdravstvenu dobrobit stanovnika ne samo Splitsko-dalmatinske županije, nego dijelom i Dubrovačko-neretvanske te velikog broja turista tijekom sezone', stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, prof. dr. sc. Mladen Bušić, prim. dr. med. i njezin direktor, mr. Dražen Jurković, dr. med., uz nadu kako Meštrovićeva ostavka nije konačna.

Vaša reakcija na temu