Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Udruge CroAi i Split Tech City organiziraju AI meetup: Embrace the Power or Ban the Threat

Udruge CroAi i Split Tech City organiziraju AI meetup: Embrace the Power or Ban the Threat

'Kako će to AI utjecati na naše poslove i privatni život?'

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) 31. svibnja u 19 sati,  organizira prvi CroAI Meetup u Splitu, u suradnji sa Split Tech Cityjem, te uz podršku Green Future konferencije i Smartspacea.

No, na koji način AI zaista mijenja našu svakodnevicu? Što nas očekuje u sljedećih nekoliko desetaka godina? Kako će to AI utjecati na naše poslove i privatni život? Ključno je razotkriti misterije koje okružuju ovu tehnologiju, a to se postiže edukacijom. 

Zato će implikacije AI tehnologija biti predmet rasprave na nadolazećem CroAI Meetupu. Perspektivu znanstvenika i kreatora politika podijelit će Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, perspektivu umjetnika Nikola Bojić, asistent profesor na ALU-u i istraživački suradnik na MIT-u, a glas tehnološke poslovne zajednice bit će Mislav Malenica, CEO MIndsmithsa, i Federico Cristoforoni, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Net Zero Insights. Moderatorica panela će biti Karla Alfier iz Ernst & Young.

Umjetna inteligencija danas ono je što je internet bio prije 30 godina, i sasvim sigurno će uskoro biti sastavni dio svih industrija i područja života. Istovremeno, futurolozi predviđaju da će se u sljedećih 10 godina dogoditi više promjena nego u prethodnih 100 godina.

- Pridružite nam se 31. svibnja u 19 sati, u Splitu (Smartspace, Tončićeva 3) na meetupu pod naslovom AI: Embrace the Power or Ban the Threat. Prijaviti se možete na ovoj poveznici - poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu