Udrugu VeDRA naljutile izjave o Hajduku: 'Milanović izravno vrijeđa patriotske osjećaje antifašista'

Udrugu VeDRA naljutile izjave o Hajduku: 'Milanović izravno vrijeđa patriotske osjećaje antifašista'

Smatraju da se SDP-ovac odnosi s prezirom prema vrijednostima i simbolima NOB-a

Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA) izrazila je 'veliko nezadovoljstvo' izjavama Zorana Milanovića koje dao medijima jučer u Splitu. SDP-ov predsjednički kandidat je, između ostalog, rekao: 'Nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je bio omiljeni Titov klub, to je možda mogao biti razlog da ne navijam za njega. Zapravo sam bio neutralan oko toga… Hajduk je bio hrvatski klub. Hajduk je bio i Titov klub, nosili su na dresu veliku petokraku, mogli ste se ubosti na nju i to nije uopće lijepo izgledalo. Neka ljudi to znaju. Sad možemo na ozbiljnije teme.'

Središnji odbor VeDRA-e kojeg čine Ranko Britvić (predsjednik), general Veselko Gabričević (potpredsjednik), dr.sc. Zoran Radman (tajnik), general Luka Džanko (član) i Feđa Klarić (član) poručio je sljedeće:

- Split je prošlog tjedna obilježio 75. obljetnicu oslobođenja od nacizma i fašizma valorizirajući na javnoj povijesnoj tribini, uz učešće uglednih povjesničara i javnih radnika, i značaj obnove Hajduka u NOR-u i njegovu antifašističku tradiciju. Odnoseći se prema tim vrijednostima i simbolima s prezirom u vrijeme kada se u hrvatskom društvu otvoreno zatire baština antifašizma, Milanović izravno vrijeđa patriotske osjećaje antifašista i sve one koji čuvaju antifašističke tradicije i slave pobjedu u Drugom svjetskom ratu. Stoga izražavamo duboko neslaganje s ovim izjavama, osuđujemo ih i odbacujemo.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53703, "");
Pregledaj komentare