Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uginuće konjića na Marjanu i dalje prekriveno velom tajne, Državno odvjetništvo zaključilo slučaj

Uginuće konjića na Marjanu i dalje prekriveno velom tajne, Državno odvjetništvo zaključilo slučaj

Nije utvrđeno da su otrovani

Državno odvjetništvo u Splitu zaključilo je slučaj konjića koji su u jedan dan uginuli u Zoološkom vrtu. Provedenim izvidima nisu utvrdili elemente kaznenog djela i drže da nema osnove za daljnje postupanje istražnih tijela.

'Ovo Državno odvjetništvo je u predmetu uginuća tri konja u Javnoj ustanovi Prirodoslovnog muzeja i Zoološkog vrta Split provelo izvide u sklopu kojih je naloženo toksikološko vještačenje koje je povjereno Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Provedenim toksikološkim vještačenjem nije utvrđeno da bi životinje bile otrovane i ne postoji sumnja u počinjenje kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, pa samim time ni osnova za daljnje državnoodvjetničko postupanje', navode u odgovoru na upit Dalmatinskog portala iz Državnog odvjetništva u Splitu.

Koliko smo uspjeli doznati, nije ustanovljeno ni od čega su nesretne životinje zapravo uginule pa ovaj slučaj i dalje predstavlja pravi misterij kojeg nisu odgonetnula ni istražna tijela.

Oko ovog slučaja pitali smo i Državni inspektorat. Odgovorili su nam da se obratimo MUP-u i Državnom odvjetništvu jer su oni preuzeli slučaj.

Vaša reakcija na temu