Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash UGOSTITELJI BIJESNI Katastrofa. Tužbe, prosvjedi... sve je moguće

UGOSTITELJI BIJESNI Katastrofa. Tužbe, prosvjedi... sve je moguće

Tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa, napisao je Bujas

Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće. Neće biti otvorene terase, a ne omogućuje se ni opcija prodaje kave za van. Nije dopušten ni rad teretanama. Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku Vlade.

- Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca. Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi - stoji u priopćenju.

Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika kaže da je ova odluka katastrofalna.

- Razočaravajuća odluka Vlade... zapravo katastrofalna. Čak ni coffe2go (a pekare, dućani... svi mogu prodavati kavu), ni teretane, ništa. Diskriminatorna odluka. Dajte nam da radimo - napisao je na Twitteru.

Dodao je kako su čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju mjera. 

- Tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa! Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju MTU, i potrebne dozvole - ne mogu! UGP će se konzultirati sa svim neovisnim Udrugama koje podržavaju naš rad, neovisnim Inicijativama, kao i sa svima vama, našim članovima, gledamo se danas u liveu u 17 sati, također imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha, i sve su opcije otvorene - napisao je Bujas na Facebooku.

Vaša reakcija na temu