Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UGOSTITELJI ZADOVOLJNI Sastanak s ministrom Marićem mogao bi uroditi plodom

UGOSTITELJI ZADOVOLJNI Sastanak s ministrom Marićem mogao bi uroditi plodom

'Posebno je zadovoljstvo što postoji nacionalni konsenzus oko stope PDV-a u ugostiteljstvu', ističu sudionici

Nacionalna udruga ugostitelja održala je sastanak s ministrom finacija Zdravkom Marićem. Tema je, naravno, bila gorući problemi u turizmu, a izdvojimo kako postoji konsenzus oko preferencijalne stope PDV-a u ugostiteljstvu.

Članovi udruge su predali popis mjera koje smatraju nužnima za očuvanje svoje industrije u okolnostima krize izazvane epidemijom koronavirusa i nastavak normalnog poslovanja po završetku pandemije. O svim mjerama će se raspraviti.

Dopredsjednik udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri HGK Stipe Jeličić više je nego zadovoljan održanim sastankom.

Sastanak je, kaže, bio neophodan i ocijenjen je odličnim za ugostiteljsku struku koja je trenutno pred kolapsom-pogotovo u srednjoj i južnoj Dalmaciji. 

- Split je na nekakvih 15-20 posto, Hvar i Dubrovnik na 10 posto lanjskog scenarija. 

Velika je razlika u brojkama na Kvarneru i u Istri gdje ste vi u krugu pet sati vožnje automobilom dostupni bazenu od 20 milijuna gostiju koji će iskoristiti tu prednost. Dalmaciji i Dubrovniku avio turizam je prijeko potreban - opisao je.

Izuzetno mu je drago što postoji nacionalni konsenzus o potrebi uvođenja preferencijalne stope PDV-a u ugostiteljstvu. 

- Budućnost je u povoljnim sredstvima za likvidnost na financijskom tržištu te smanjivanje stope PDV-a na pića i napitke da bi smo bili sposobni te iste kredite vraćati u narednim godinama  - jasan je Jeličić.

Vaša reakcija na temu