Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP/Sibenik.in Uhićen bjegunac iz šibenskog zatvora, šmugnuo je dok je iznosio smeće

Uhićen bjegunac iz šibenskog zatvora, šmugnuo je dok je iznosio smeće

Pronađen je u Obrovcu

Iz šibenske policije su izvijestili da je danas oko 9.50 sati u Obrovcu pronađen i uhićen 40-godišnjak koji je pobjegao iz šibenskog zatvora 12. veljače. Radi se o Anti Vrkiću koji je pobjegao iz zatvora prilikom iznošenja kante za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je bio radno angažiran.

Vrkić je presudom Općinskog suda U Zadru osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora zbog teške krađe, a njegovom  bijegu obaviještena je nadležna policijska postaja te je Zatvor raspisao tjeralicu.

Trenutno se nalazi u Policijskoj postaji Obrovac odakle će ga vratiti natrag u zatvor iz kojeg je pobjegao prije osam dana. 

Inače, u posljednjih deset godina iz šibenskog zatvora evidentirano ukupno sedam bjegova te dva pokušaja bijega od čega su se dva bijega dogodila tijekom sprovođenja zatvorenika (2012. i 2015. godine), jedan slučaj se odnosi na bijeg iz poluotvorenih uvjeta ili uvjeta koji odgovaraju poluotvorenim uvjetima (2017. godina), dok se ostali evidentirani slučajevi bijega odnose na bjegove zlouporabom pogodnosti (2016., 2017. i 2019. godina) te nevraćanja zatvorenika s prekida kazne (2019. godina).

Vaša reakcija na temu