Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uhićena skupina koja je krijumčarila amfetamin i kokain iz BiH u Hrvatsku, otkriveno i gdje su prodavali drogu

Uhićena skupina koja je krijumčarila amfetamin i kokain iz BiH u Hrvatsku, otkriveno i gdje su prodavali drogu

Nađeno im je 1,7 kilograma amfetamina, 110 grama kokaina

Dubrovački su policajci u suradnji s kolegama iz Republike Srpske završili višemjesečno istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem 12 muškaraca od 21 do 48 godina koje su osumnjičili zbog krijumčarenja većih količina amfetamina i kokaina. Dvojica su državljani BiH, a ostali su Hrvati. Utvrđeno je da su četvorica uhićenih, muškarci u dobi od 45, 44 i 21 godine, u tri odvojene skupine krijumčarili veće količine amfetamina i kokaina iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Drogu su preprodavali ostalim uhićenim osobama koje su je dalje prodavali krajnjim konzumentima na području Dubrovnika, Pelješca, Mokošice i Župe dubrovačke. 

Pretragom njihovih domova i osobnih automobila pronađeno je 1,7 kilograma amfetamina, 110 grama kokaina, dvije precizne vage, dva stroja za vakuumiranje, dva pištoljska streljiva i određena količina novca ostvarena kaznenim djelom. 


- Petorica osumnjičenika su tijekom proteklih nekoliko mjeseci uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te je svoj petorici određen istražni zatvor, dvojica su uhićena tijekom posljednja dva dana te se očekuje njihovo privođenje, dok su preostala petorica osumnjičenih kazneno prijavljeni u redovnoj zakonskoj proceduri - poručili su iz dubrovačke policije.

Prezentirajući prošlogodišnje rezultate rada PU dubrovačko-neretvanske načelnik Ivan Pavličević je istaknuo povećanje broja kaznenih djela do kojeg je najvećim dijelom došlo zbog povećanja otkrivenosti kaznenih djela iz oblasti zlouporabe droga za 240%, organiziranog kriminaliteta za 76%, gospodarskog kriminaliteta za 17%, a kibernetičke sigurnosti za 55%. 

- Ovim povećanjem se značajno zašlo u tzv. tamnu zonu kriminaliteta za čije je otkrivanje potreban značajan angažman policijskih službenika s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima koje je jako teško otkriti i dokazati. Područje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u prošloj godini bilježi izuzetno mali broj teških i osobito teških kaznenih djela poput razbojništva, ubojstva i silovanja kao i većih narušavanja javnog reda i mira zbog čega Dubrovnik i dalje nosi titulu jednog od najsigurnijih gradova - ističu iz dubrovačke policije. 

Pavličević je kazao da su u protekloj godini ostvarili 1139 zapljena droge. 

- Najveći broj ostvaren je uličnom redukcijom, ali jedan značajan dio zapljena ostvaren je na graničnim prijelazima po čemu je ova Policijska uprava već godinama poznata. U prošloj godini bilježimo sedam velikih zapljena droge od kojih svakako treba istaknuti zapljenu 340 kilograma marihuane na GP Karasovići, čime se ukupna količina zaplijenjene marihuane u proteklih 15 godina popela na 2,5 tone. Broj prekršaja protiv javnog reda i mira je također u padu, za što je velikim dijelom zaslužna prevencija, koja i dalje ostaje temelj rada ove Policijske uprave - rekao je Pavličević.

Istaknuo je i kako im je prioritet rada prošle godine bila sigurnost u prometu gdje su postignuti zadovoljavajući rezultati. Naime, broj smrtno stradalih osoba je pao za 33%. Drži da je tome pridonijelo puno toga, prije svega promjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojom su značajno pooštrene represivne mjere prema najtežim prekršiteljima prometnih propisa, ali i kamere za nadzor brzine koje su u prošloj godini postavljene na prometnice ove Policijske uprave. 

- Upravo brzina je najčešći uzrok prometnih nesreća sa smrtnim ishodom i sprječavanje takvih stradavanja ostaje naš prioritet i u sljedećoj godini - zaključio je Pavličević.

Vaša reakcija na temu