Foto: Pixabay.com UHVAĆENI LOPOVI Muškarac organizirao maloljetnike s kojima je provaljivao po trgovinama

UHVAĆENI LOPOVI Muškarac organizirao maloljetnike s kojima je provaljivao po trgovinama

Osumnjičeni su za više teških krađa, uzimali su većinom novac i cigarete

Zadarska je policija dovršila istragu nad 40-godišnjakom, 18-godišnjakom i dvojicom maloljetnika u dobi od 17 i 15 godina koje su osumnjičili za teške krađe. 

Utvrdili su da je 40-godišnjak u društvu dva maloljetnika u noći na 1. studeni prošle godine u mjestu Pridraga provalio u trgovinu iz koje su ukrali veću količinu raznih cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. U noći na 26. lipanj ove godine u Briševu su također provalili u trgovinu, a ukrali su veću količinu cigareta i novac, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a u noći na 25. srpanj isto su napravili i u trgovini u Vrsima iz koje su ukrali cigarete. 

Utvrđeno je i da su 9. kolovoza u Vrsima pokušali provaliti u trgovinu, ali nisu uspjeli. Svi osim 15-godišnjaka su osumnjičeni i za provalu u trgovinu u Gornjem Karinu koja se dogodila u noći na 22. rujan, a četiri dana poslije su provalili i u trgovinu u Škabrnji. 

- Njih trojica su također u subotu oko 2.35 sati u mjestu Gornji Karin, po prethodno smišljenom planu i s ciljem da se materijalno okoriste, osobnim vozilom došli do trgovine u vlasništvu 58-godišnjakinje kojom prilikom su osujećeni u svom planu od strane policijskih službenika te su se udaljili u nepoznatom pravcu dok je u blizini trgovine pronađeno vozilo koje su koristili. Na mjestu događaja izvršen je očevid te je po nalogu izvršena pretraga vozila kojeg koristi 40-godišnjak, a kojom  prilikom je pronađen provalnički alat koji je oduzet.  U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 40-godišnjaka je pronađeno još provalničkog alata, što je oduzeto - poručili su iz zadarske policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjak je u nedjelju uz kaznenu prijavu zbog teških krađa predan pritvorskom nadzorniku, dok su prema ostaloj trojici, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđene kaznene prijave. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52502, "");
Pregledaj komentare