Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UJEDINJENA DESNICA Marijo Popović: Nakon 16. svibnja ništa u gradu neće biti isto

UJEDINJENA DESNICA Marijo Popović: Nakon 16. svibnja ništa u gradu neće biti isto

Naš program izvršit ćemo i više nego što obećamo, a oni što obećavaju - ne mogu - rekao je Lovro Meštrović

Marijo Popović, gradonačelnički kandidat Ujedinjene desnice, rekao je da koalicija koja okuplja Hrvatsku stranku prava, Hrvatske suvereniste, Hrvatsku konzervativnu stranku i HRAST bez iti malo problema brzo našla zajednički jezik i uvidjela da je Splitu nasušno potrebna jedna takva desna politička opcija.

- Ono što me posbeno raduje su ljudi na listi koji mi ulijevaju povjerenje i daju nadu da ćemo sutra kada preuzmemo vođenje grada zapravo promijeniti dosadašnji način upravljanja. Nakon 16. svibnja ništa u ovom gradu neće biti isto što se tiče političkie, ali društvene scene. Uvest ćemo radikalne promjene u načinu funkcioniranja. Osnovni kriterij bit će sposobnost i čestitost, a ne kao što je bilo do sada - pripadnost pojedinoj političkoj stranci ili određene rodbinske veze - poručio je Popović.

Rekao je i da poseban nagalasak stavljaju na mlade o kojima nitko ne vodi računa sve dok im ne zatrebaju za prikupljenje političkih poena.

Lovro Meštrović, kandidat za dogradonačelnika, kazao je da su obećanja drugih stranaka nerealna, pitao je gdje je novac za njihovu realizaciju.

- Naš program izvršit ćemo i više nego što obećamo, a oni što obećavaju - ne mogu - naglasio je Meštrović.

Obećeo je transparentniji rad gradske uprave, kazao je da će se Grad voditi načelom stručnosti, a ne političke podobnosti.

- Pokrenut ćemo rad formalno osnovanog Zavoda za urbanizam, velike stranke mu se protive. Ne spominju ga, iako spominju velike graditeljske zahvate, ali na svake načine u svakom slučaju nastoje izuzeti struku da budu ravnopravan partner gradu u pitanju urbanizma - rekao je Meštrović.

Kazao je da je realno u mandatu napraviti jednu školu, smatra da bi se trebala graditi na Kili. Spomenu je još projekte 'jedan kvart, jedno igralište', boćališta, povećanje kapaciteta parkirališta oko bolnica, ali i novi model najma parkirališnih mjesta u kvartovima. Zalaže se za  stalni postav u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, osiguravanje zgrade za Muzej Domovisnkog rata, predlaže da se starokršćanske crkvice stavi u turističku ponudu grada, a sramotnim je nazvao stanje da do crkve Svete Trojice nije asfaltiran put.

Ante Grubišić je govorio o demografiji i socijalnoj politici.

- Pojačat ćemo demografske mjere, za prvo dijete ćemo iz proračuna izdvojiti 5000 kn, za drugo 10.000, a 55.000 kn kroz 5 godina za treće i svako sljedeće. Uvest ćemo bespatan vrtić za drugo i treće i svako sljedeće dijete. Uvest ćemo institut roditelja odgajatelja za obitelji s troje i više djece, stimulirat ćemo obitelji s troje i više djece kroz povlaštene cijene komunalnih usluga i stanova za najam - naveo je Grubišić.





Vaša reakcija na temu