Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Umirovljenik ukrao brusilicu iz Peveca, autom prešao preko stopala zaposlenika koji ga je pokušao zaustaviti

Umirovljenik ukrao brusilicu iz Peveca, autom prešao preko stopala zaposlenika koji ga je pokušao zaustaviti

Dobio je uvjetnu kaznu

S godinu dana zatvora uvjetno na rok kušnje od pet godina nepravomoćno je kažnjen 70-godišnji umirovljenik iz Splita, i to zbog razbojničke krađe brusilice s akumulatorom vrijedne 1359,89 kuna iz centra Pevec u Kaštelima. Morat će platiti 6690 kuna sudskih troškova. 

Brusilicu je prebacio preko ograde, a ambalažu odbacio. Sjeo je u svoj Mercedes, pokupio brusilicu i bateriju te se zaputio prema vratima parkirališta. Kada je vidio dvojicu zaposlenika koji su mahali rukama pokušavajući ga zaustaviti, dao je gas i produžio. Zaposlenici su se izmaknuli, no jednom je prešao gumom preko stopala. 

U svojoj obrani okrivljeni je negirao djelo. Ustvrdio je kako je bacio brusilicu jer nije zadovoljavala njegove potrebe. Kupio je brisače i WD40, to uredno platio i sjeo u automobil. Onda se sjetio brusilice jer mu je bilo žao da ostane odbačena. Gas na izlasku iz centra je dodao kako bi prošao prije lokomotive koja je nailazila, pojasnio je. Nije nikog vidio. Jako mu je žao zbog svega i zapravo ne zna što mu je bilo. 

Sudac Dinko Mešin nije imao razumijevanja za ovakvu obranu jer su cijeli događaj snimile kamere video nadzora. 

'Ne znam gdje vam je pamet bila. Sve je snimljeno, a vi se izmotavate. Naveli ste i da ste brusilicu odnijeli kod majstora da je popravi, a brusilica je bila iz dućana, sasvim nova. Ne možete sudu pričati svakakve priče. Imate sreću što nitko nije teže ozlijeđen', kazao je okrivljenom sudac Mešin. 

Brusilica je na koncu vraćena trgovačkom centru pa nema štete, što je bila jedna od olakotnih okolnosti. Ostale su bile neosuđivanost, starija životna dob te činjenica da žrtve nisu bile zainteresirane za kazneni progon.

Vaša reakcija na temu