Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Youtube, N1) Umro Budimir Lončar, tijelo mu pronašli u moru

Umro Budimir Lončar, tijelo mu pronašli u moru

Ispituju se okolnosti

Danas u popodnevnim satima u svom rodnom Preku preminuo je naš najstariji diplomat, Budimir Lončar. Kako Antena Zadar saznaje od mještana, Lončar je pronađen mrtav u moru, nakon čega su očevici odmah pozvati Hitna pomoć i policiju.

Kako doznaju u Preku, trenutno se ispituju okolnosti ovog događaja koji je zaprepastio mještane Preka, s obzirom da je Lončar i u 100. godini bio izuzetno vitalan. Naime, 1. travnja ove godine proslavio je 100. rođendan te je svoje umirovljeničke dane poznati diplomat najradije provodio u svojemu rodnom Preku gdje ga je i zadesila smrt.

Lončar je široj javnosti poznat kao bivši hrvatski i jugoslavenski diplomat, a javnost ga pamti i kao zadnjeg ministra vanjskih poslova bivše države te posebnog izaslanika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za Pokret nesvrstanih. Lončar je bio i savjetnik čak dvojice hrvatskih predsjednika.

Vaša reakcija na temu