Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Umro sudac Slavko Lozina

Umro sudac Slavko Lozina

Prošle je godine umirovljen

Umro je Slavko Lozina, dugogodišnji sudac splitskog Županijskog suda. Lozina je umirovljen koncem prošle godine nakon 20 godina rada na Županijskom sudu. Poznat je po oslobađajućoj presudi u slučaju Lora i nizu drugih predmeta.

Posljednje dane sudac Lozina proveo je u Domu za starije osobe u Kaštelima.

Zbog epidemioloških mjera u sudu vjerojatno neće biti komemoracije.

Sudac Lozina često je bio predmet kritika i polemika zbog svojih odluka i presuda, a posebno je bio eksponiran tijekom suđenja vojnim policajcima za ratni zločin u Lori.

Svojedobno je bio prozivan i za preblagu kaznu koju je odmjerio bivšem zapovjedniku specijalne policije Vinku Budiši za ubojstvo Milenka Đekića, no njegovu presudu od 4 godine i 11 mjeseci zatvora potvrdio je Vrhovni sud.

Vaša reakcija na temu