Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Upoznajte heroja Jacka iz Rude: Bez razmišljanja je skočio u hladnu rijeku i spasio djevojčicu od sigurne smrti

Upoznajte heroja Jacka iz Rude: Bez razmišljanja je skočio u hladnu rijeku i spasio djevojčicu od sigurne smrti

Nagrade 'Ponos Hrvatske' će dobitnicima biti uručene 25. veljače

I ove godine udruga Ponos Hrvatske, dnevni list 24 sata i Hrvatska radiotelevizija, dodjeljuju nagradu 'Ponos Hrvatske'. Dobitnicima će nagrade biti uručene 25. veljače, a među ovogodišnjim kandidatima ima onih koji su svoje slobodno vrijeme odlučili posvetiti bolesnoj djeci i onih koji su riskirali život spašavajući neznance. Upoznajte skromnog heroja - Josipa Crljena Jacka.

Duboka je i hladna Ruda; u predjelu Gaz - i puna virova. Lani u travnju ovdje se slavilo krštenje. A onda je jedan dječak viknuo da se netko utapa. Josip Crljen Jack uskočio je u nabujalu rijeku. Ni trenutka nije razmišljao. U mutnoj rijeci utapala se djevojčica.

- Mišići su mi se skupili, nisan mogao plivati, utrnuo sam cijeli. U tom trenutku ne razmišljaš što se može dogoditi iako nisan znao hoću li isplivati. Jednostavno ne razmišljaš, dođe tako u čovjeku. Čim sam je uhvatio, znao sam - ne puštam je dok ne bude vani i to je to, kaže Josip za HRT

Spasio ju je. Izvukli su najprije nju, pa njega. Što je učinio heroj iz Rude - brzo se pročulo. Tražili su ga tih dana, nema tko nije. Jedna gospođa željela mu je donirati mobitel, a on je odlučio da taj mobitel ide djevojčici koju je spasio. Josipa je HRT snimao i u Stanićima pokraj Omiša - krčio je teren za vilu s bazenom. Ne sebi, drugima. Bagerist je. Vrijedan i pošten, kažu za njega kolege i prijatelji, i ništa mu nije problem.

Dok se nije uvjerio da je djevojčica dobro, kaže, nije mogao spavati. I sam je otac malenoga Mirka. Medijsku pozornost ne voli; odmah e rekao. 

- Sutra za svoje dijete, da mali može reći što je njegov tata napravio, jedino za to mi je drago. Ja medijima zahvaljujem na svemu, ali meni jednostavno to nije toliko bitno. Bitno mi je samo da je mala dobro i da se sve dobro završilo, to je najbitnije - kaže Josip.

Vaša reakcija na temu