Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press Upozorenje iz stranke Javno dobro: 'Djecu bi opet trebalo slati povampirenim NATO psihopatima i ratnim huškačima'

Upozorenje iz stranke Javno dobro: 'Djecu bi opet trebalo slati povampirenim NATO psihopatima i ratnim huškačima'

Željan Jurlin, dragovoljac Domovinskog rata, protivi se uvođenju obveznog vojnog roka

Željan Jurlin iz stranke Javno dobro, inače dragovoljac Domovinskog rata i umirovljeni časnik Hrvatske vojske, reagirao je najave mogućnosti uvođenja obveznog služenja vojnog roka. Uputio je priopćenje naslova 'Topovsko meso'.

Priopćenje je započeo citirajući ministra branitelja Tomu Medveda: 'S obzirom na novu sigurnosnu arhitekturu u svijetu i našu procjenu, u fazi smo izrade inačica za moguće uvođenje obveznog služenja vojnog roka.' Naveo je zatim kako bi svi koji zagovaraju vojnu obvezu trebali znati barem dvije temeljni stvari.

'Prva je da HV nije vojno suverena zemlja, druga da je u MORH-u, paralelno s ukidanjem vojne obveze, provedena obrnuta lustracija, odnosno da se HV iz djelatnog vojnog sustava riješila svih dragovoljaca - branitelja Domovinskog rata - kao i svih onih domoljuba koji nemaju bilo kakav doticaj s bivšom JNA, UDBA-om ili KOS-om. Činjenica je da se taj proces odvijao po zahtjevima SAD-a, a sada bi našu djecu ponovno trebalo slati kao meso ovim povampirenim NATO psihopatima i ratnim huškačima', poručio je Jurlin. 

Vaša reakcija na temu