UPOZORENJE S BAČVICA Autobusi i šleperi su izrazbijali ivičnjak na mostu, tužit ćemo Grad

UPOZORENJE S BAČVICA Autobusi i šleperi su izrazbijali ivičnjak na mostu, tužit ćemo Grad

Stanovnici tog splitskog kvarta organizirali su tri prosvjeda zbog novog prometnog režima kroz gradsku luku

Od kada je uvedena nova prometna regulacija kroz splitsku gradsku luku stanovnici Bačvica upozoravaju kako je to loše rješenje. U zadnje su vrijeme organizirali tri prosvjeda kojima su nastojali uvjeriti vladajuće da je uvođenje jednosmjernog prometa kroz luku prouzročilo brojne probleme u njihovom kvartu. 

Na zadnjem prosvjedu su istaknuli kako bi i mogli izdržati nekoliko ljetnih mjeseci dok je sezona na vrhuncu, ali ne vide ni jedan razlog zbog kojeg bi takva regulacija ostala cijelu godinu. Na prosvjede su pozivali i gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, ali on se nije odazvao. Ecio Bulić, stanovnik Biankinijeve ulice, fotografirao je razvaljeni ivičnjak na mostu kod Katalinića briga, a kaže i da ozbiljno razmišlja tužiti Grad.

- To su sve napravili kamioni i autobusi jer most jednostavno nije adekvatan za takvu vrstu prometa. I prije je dosta vozila iz trajektne luke išlo preko mosta, ali je ipak značajan dio išao Zvonimirovom i ovakve se stvari nisu događale. Koliko se sjećam, prije je tu bio znak da nije dozvoljen promet vozilima težim od 7,5 tona, a sada ga nema. Autobusne stanice, na kojima se parkiraju turistički autobusi, su napravljene mimo svih pravila. Nije u redu ni to što gradonačelnik nije došao ni na jedan naš prosvjed, trebao bi biti gradonačelnik svih građana. Zbog svega toga s odvjetnikom razmatram mogućnosti podizanja tužbe protiv Grada - rekao je Ecio Bulić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52464, "");
Pregledaj komentare