Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Uprava zadarskog zatvora o obračunu: Majstorović opalio pljusku Zavadlavu, krenuo je na njega

Uprava zadarskog zatvora o obračunu: Majstorović opalio pljusku Zavadlavu, krenuo je na njega

Šef splitske zločinačke napao je optuženog za trostruko teško ubojstvo

Splitski Županijski sud izviješten je o incidentu koji se prije dva dana dogodio na hodniku zadarskog zatvora. Kako navode, Dean Majstorović napao je Filipa Zavadlava. Opalio mu je pljusku, pa potom krenuo na njega. Zavadlav se branio, sukob je potrajao desetak sekundi, nakon čega su ih razdvojili pravosudni policajci.

U incidentu nitko nije teže ozlijeđen. Protiv Majstorovića je uprava zadarskog zatvora pokrenula stegovni postupak, sudac Dinko Mešin, koji ga je dva puta osudio na 11 godina zatvora, odlučit će o svemu. Za sada nema informacija da će doći do premještaja u neki drugi zatvor.

Majstorović je u travnju ove godine po drugi put osuđen na 11 godina zatvora, a visoke kazne dobili su i ostali članovi njegove zločinačke organizacije koja je pripremala likvidacije, palila lokale i planirala šverc droge preko Antwerpena.

Zavadlavu je, pak, u tijeku drugo suđenje za trostruko ubojstvo u Varošu. Državno odvjetništvo tereti ga da je ubio trojicu iz narko miljea iz bezobzirne osvete jer su maltretirali njega i brata ovisnika. Na kraju prvog suđenja dobio je 40 godina zatvora, ali za 'obična' ubojstva jer sud nije prihvatio tezu o bezobzirnoj osveti. Presuda je ukinuta kako bi se utvrdilo pitanje motiva.

Sud još nije dobio izvještaj o motivu napada u zadarskom zatvoru, no pretpostavlja se da je Majstorović nasrnuo na Zavadlava zbog Jerka Malvasije, člana njegove organizacije osuđenog na šest godina zatvora, trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u Lepoglavi zbog iznude. Malvasija je, tvrdi Državno odvjetništvo, također trebao biti likvidiran u varoškom masakru, no Zavadlav ga nije našao kod kuće. Malvasija i Zavadlav sreli su se u sudnici prije pola godine, prvi je saslušan kao svjedok, zanijekao je da dila i da ima ikakve veze sa Zavadlavom koji mu je digao živce pitanjem jesu li mu ubijeni odmah plaćali ili ostajali dužni. Na izlasku iz sudnice pozvao ga je da dođe u Lepoglavu.

Vaša reakcija na temu