Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Upravno vijeće raspravlja o upozorenju stručnoj voditeljici Park šume Marjan: 'Nije obavila svoj posao, a mene proziva za nezakonitosti'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Upravno vijeće raspravlja o upozorenju stručnoj voditeljici Park šume Marjan: 'Nije obavila svoj posao, a mene proziva za nezakonitosti'

Ravnatelj Marko Pejnović traži sankcije za Ingrid Pečarević

Ponovno je zaiskrilo u Park šumi Marjan, ovaj put na relaciji ravnatelj Marko Pejnović i stručna voditeljica Ingrid Pečarević. Prošlog tjedna održana je sjednica Upravnog vijeća ustanove na kojoj je prva točka bila rasprava o prijedlogu donošenja pisanog upozorenja na obaveze iz radnog odnosa za Pečarević. Situacija je, dakle, više nego ozbiljna. 

Pečarević nije došla na sjednicu, a nije ni opravdala nedolazak. Predstavnica radnika Marijana Balić Carevski upozorila je kako Upravno vijeće ne može donijeti pisano upozorenje. Smatra, naime, da je to u isključivoj nadležnosti ravnatelja. Predsjednik Upravnog vijeća Karlo Siminiati Čupić drži, pak, kako je položaj stručnog voditelja specifičan jer ugovor o radu s njim sklapa predsjednik Upravnog vijeća, a ne ravnatelj pa samim tim smatra kako Upravno vijeće ima nadležnost za izricanje opomene. 

Ravnatelj Pejnović inzistirao je da Upravno vijeće zatraži očitovanje Ingrid Pečarević o nedolasku na sjednicu, da se očituje na pismene optužbe na njegov račun te prijedlog pisanog upozorenja. 

Zadaću je na sebe preuzeo Siminiati Čupić. Upozorit će Pečarević da će se rasprava na idućoj sjednici Upravnog vijeća održati neovisno o njenom dolasku. 

Gdje je zaškripalo i zbog čega je Pečarević pala u nemilost? Stručna voditeljica odbila je potpisati izmijenjeni Plan upravljanja park šumom Marjan sa zonama koje su, po njenom mišljenju, protivne zakonskim i stručnim normama. 

Evo što kaže ravnatelj Pejnović. 

'Stručna voditeljica obnaša tu dužnost od veljače 2022. uz prekid od dva mjeseca kada je bila vršitelj dužnosti ravnatelja ustanove. Njena obveza i dužnost bila je rad na poslovima izrade i provedbe Plana upravljanja. Ravnatelj sam postao u studenom 2022. i nažalost dočekao me problem usklađivanja izrađenog Plana upravljanja s primjedbama, prvenstveno Upravnog vijeća i Grada Splita, kao i ostalih nadležnih službi. 

Znači da punih osam mjeseci prije mog dolaska u ustanovu, stručna voditeljica taj posao nije obavila. Prošlo je još 12 mjeseci, a da osim razgovora s potencijalnim tvrtkama izrađivačima Plana upravljanja nije napravila što se od nje očekivalo, a to je usklađenje već izrađene radne verzije plana s primjedbama. 

Nakon nekog vremena pokazalo se da stručna voditeljica ne posjeduje znanja i kompetencije da samostalno ili uz pomoć kolega iz ustanove odradi taj posao, već je očekivala da to odrade vanjski suradnici. Kako je vrijeme odmicalo, a stručna voditeljica sve češće bila na bolovanju, u srpnju sam na sebe preuzeo taj posao te smo putem javnog poziva pronašli vanjskog konzultanta koji je bio spreman u tom kratkom roku izraditi usklađenje grafičkog dijela plana. Od stručne voditeljice sam pisano zatražio da se pobrine za usklađenje barem tekstualnog dijela plana. 

Kako ni to nije napravila, formirao sam upravljački tim djelatnika i predstavnika ustanove te ključnih dionika uz dogovor s nekolicinom vanjskih stručnih dionika sa zadatkom da do kraja godine završe plan upravljanja.

Stručna voditeljica nije obavila zadani posao te je nastavila s optužbama da radim protuzakonito. Pokušao sam u izravnom razgovoru, a i pisanim putem od nje dobiti odgovor što točno ona smatra protuzakonitim te koji bi po njezinom mišljenju bio zakoniti način postupanja glede donošenja plana upravljanja, međutim, na to nisam dobio nikakav odgovor. Stoga sam bio prinuđen tražiti od Upravnog vijeća da upozori stručnu voditeljicu na neprihvatljivo ponašanje te joj da upozorenje na obveze iz radnog odnosa'.

Vaša reakcija na temu