Foto: Facebook URLIĆ ĆE SE VEZATI LANCIMA: Neću dopustiti uništenje 31 zdravog stabla

URLIĆ ĆE SE VEZATI LANCIMA: Neću dopustiti uništenje 31 zdravog stabla

'Pozivat ću i sve građane da mi se pridruže jer se samo tako možemo oduprijeti ovoj velikoj gluposti'

'Lance mi dajte, za stablo ću se vezati!', poručuje to Branimir Urlić iz Pametnog, a povodom najnovije najave pilanja zdravih stabala u Splitu.

'Evo nas opet na priči o uređenju Žnjanskog platoa. Nakon što smo saznali za natječaj kojim bi se zbog projekta ceste pilala zdrava stabla, zatražili smo spašavanje istih presađivanjem. Dobili smo 'čvrsto' HDZ - Kerum obećanje. I bili smo u pravu što nismo vjerovali jer smo se takvih obećanja naslušali.

Razumljivo, neka stabla ne mogu tu ostati, ali ih ne moraju uništiti. Po projektu će čak i 9 palmi presaditi dok se za 29 česmina i 2 topole navodi 'uklanjanje'. U opisu tih stabala za odstrel stoji 'dobra kondicija', što znači dobro primanje na kakvom drugom mjestu. Inače, u svijetu se premještaju stabla veličine kuće, ali su nama problem i ova.

Apsurd je još veći što se upravo ovih dana organizira akcija sadnje drveća po gradu, u čemu sudjeluje i gradsko komunalno poduzeće. I nikome nije palo napamet možda iskoristiti ova stabla u tu svrhu. Ili ih presaditi nedaleko, na ogromnom prostoru put Duilova.

Na prvo obećanje sam odustao od vezivanja za stablo, ali zato neću kad radovi krenu ako se ništa ne promijeni. I ne samo to, pozivat ću i sve građane da mi se pridruže jer se samo tako možemo oduprijeti ovoj velikoj gluposti', poručuje Urlić.

[ AKCIJA VEZIVANJA ZA STABLA ZBOG EKOCIDA ]

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(90088, "");
Pregledaj komentare