Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot USANOVIĆ ZAVRŠIO U ZATVORU: 'Beba je plakala, a on ju je uronio u hladnu vodu'

USANOVIĆ ZAVRŠIO U ZATVORU: 'Beba je plakala, a on ju je uronio u hladnu vodu'

Terete ga za pokušaj teškog ubojstva

Sudac istrage  splitskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana Mariju Usanoviću, 32-godišnjem bivšem pripadniku HRM-a, kojeg terete da je pokušao ubiti vlastito dijete, bebu staru tek par mjeseci. 

Pritvor je Usanoviću određen kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Već ima jednu optužnicu za dilanje amfetamina, a droga je nađena i u kući u Klisu. 

Terete da ga da je drogiran oduzeo svojoj partnerici dijete kada je počelo plakati. Ženu je nazvao sotonom i rekao joj: 

'Ako se ti nećeš pobrinuti za nju, ja ću.'

Uzeo je dijete u naručje i otišao s njim u kupaonicu te se zaključao. U cilju da bebu liši života, više puta ju je uronio u hladnu vodu, navodi se u kaznenoj prijavi. Nakon što ga je partnerica uporno dozivala i lupala na vrata kupaonice, predao joj je dijete uz riječi: 

'Mislim da ti je za hitnu. Ako je s Božje strane, preživjet će. Ako je kao i ti, neće.'

Bebu je majka odvezla u bolnicu. Bila je pothlađena i otežano je disala. Život joj je spašen pravodobnom liječničkom intervencijom. 

Usanović je na ispitivanju u Državnom odvjetništvu iznio aktivnu obranu. Tvrdi da nije bio drogiran i da nije htio ubiti bebu, već ju je pokušao očistiti i isprati joj oči pa je zato, kaže, bila mokra.

Beba je hospitalizirana u KBC-u Split, dok je majka također zadržana u bolnici, i to na odjelu psihijatrije. Kako je otac završio u zatvoru, Centar za socijalnu skrb je jednogodišnjeg sina dao u Dom za djecu. 

Usanovića terete i za zlouporabu droga, povredu djetetovih prava te prisilu prema službenoj osobi jer je prilikom uhićenja nekoliko puta udario šakom policajca u glavu.

Vaša reakcija na temu