Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USKOK: Dr. Redžepi pozivajući se na Bandića tražio od vještaka da Popović dobije skrb nad Severininim sinom

USKOK: Dr. Redžepi pozivajući se na Bandića tražio od vještaka da Popović dobije skrb nad Severininim sinom

Riječ je o gradskom zastupniku, višegodišnjem zamjeniku pročelnice gradskog ureda za zdravstvo i osobi od povjerenja pokojnog gradonačelnika

USKOK istražuje dr. Gzima Redžepija zbog pokušaja utjecaja na vještaka u vezi sa skrbi zajedničkog sina Milana Popovića i pjevačice Severine Kojić.

Iako se ne navodi identitet okrivljenika, kako nam je potvrđeno iz više izvora, riječ je upravo o slučaju zbog kojeg je i Severina više puta istupala javno i optuživala vještake da na njih Milan Popović utječe upravo preko veze Redžepi - Bandić.

Kako se navodi, Redžepi je krajem kolovoza prošle godine, kao gradski zastupnik, višegodišnji zamjenik pročelnice gradskog ureda za zdravstvo i osoba od povjerenja Milana Bandića, inicirao sastanak s vještakom koji je zaposlenik, ali i zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice čiji je osnivač Grad, javlja Jutarnji list.

Navodno je Redžepi sastanak inicirao kako bi osigurao da taj vještak napravi nalaz i mišljenje koji bi išli u korist Milana Popovića kao tužitelja u postupku o skrbi koji su on i Severina vodili pred Općinskim građanskim sudom.

Tijekom sastanka okrivljenik je vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba.

Osim toga, rekao mu je da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

Kad ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju nego svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo zbog takvog slijeda događaja.

Vaša reakcija na temu