Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USKOK otvorio istragu, Čabraja dobio 10 tisuća eura da ne tereti optužene za likvidaciju Marija Boljata

USKOK otvorio istragu, Čabraja dobio 10 tisuća eura da ne tereti optužene za likvidaciju Marija Boljata

Među osumnjičenima za sprječavanje dokazivanja su i dvojica optuženika iz slučaja

Sudeći po najnovijem raspletu slučaja ubojstva Marija Boljata u Kaštelima 2014. godine, promjene iskaza krunskog svjedoka i oštećenika Joze Čabraje - nisu bile slučajne. 

Čabraja je u svom prvom iskazu naveo koga je sve vidio na mjestu događaja, kao i osobu koja je ustrijelila Boljata koji je pretučen ležao na podu, no potom je dao više iskaza u kojima je jednostavno zaboravio sve što je rekao. Na suđenju je svoj zaborav opravdao lijekovima. Ustvrdio je kako je samo ponovio ono što je čuo od policajaca. 

U svom ranijem iskazu Čabraja je, među ostalim, kazao i da mu je nuđen novac kako bi promijenio iskaz. To se i dogodilo, smatraju u USKOK-u, koji je na temelju kaznene prijave splitske policije otvorio istragu protiv šest osoba za sprječavanje dokazivanja i davanje lažnog iskaza. Među njima su i dvojica optuženika u slučaju ubojstva Marija Boljata te Čabraja koji se nalazi na služenju zatvorske kazne zbog ubojstva Marina Matijaša u Kaštelima 2014. godine. 

USKOK u priopćenju navodi da je od Čabraje zatraženo da začepi usta, a on je za tu uslugu tražio i dobio 10 tisuća eura, i to kako bi pred sudom dao iskaz koji ne odgovara istini i koji je povoljan za optuženike. 

Učinio je to dva puta, navodi USKOK. 

Uz Čabraju, među osumnjičenicima je i Josip Čubelić, koji je odnedavno u pritvoru zbog dilanja. Tu su i Mate Šuker i Tomislav Šoljić iz slučaja ubojstva Marija Boljata te Mihael Barun i Tonći Barišić zvani Masa. USKOK ih tereti da su kaznena djela počinili u sastavu zločinačkog udruženja. Za sve koji se trenutno nalaze van zatvora USKOK predlaže pritvor. 

Vaša reakcija na temu