Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović USKOK predlaže novog svjedoka: Željko Melvan nešto zna o pripremanju likvidacije?

USKOK predlaže novog svjedoka: Željko Melvan nešto zna o pripremanju likvidacije?

Iznenađenje na suđenju zločinačkoj organizaciji Deana Majstorovića

U Splitu je nastavljeno ponovno suđenje zločinačkoj organizaciji Deana Majstorovića koju između ostalog i terete za pripremanje jedne likvidacije. 

Upravo oko toga javila se zamjenica ravnatelja USKOK-a Natalija Petković

'USKOK-u se pismenim putem obratio Željko Melvan koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne. Izjavio je da ima neposredna saznanja o organizaciji ubojstva i kao organizatora je imenovao Deana Majstorovića pa predlažem njegovo ispitivanje', kazala je zamjenica Petković. 

Odmah je reagirao odvjetnik Marijo Vuković, branitelj Deana Majstorovića. 

'Protivimo se prijedlogu jer držimo da ovim svjedok želi ostvariti benefite u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi za ubojstvo. Iz optužnice ne proizlazi da bi Melvan imao neposredna saznanja o tome', kazao je Vuković. 

I branitelji ostalih optuženika su bili protiv saslušanja Željka Melvana. Nekima se čini da se radi o odugovlačenju postupka, a neki su podsjetili da je Melvan zbog ubojstva osuđen na 19 godina zatvora. 

'Radi se o psihičkom bolesniku i patološkom lažljivcu', kazao je Majstorović. 

'Mogu to potvrditi. On mi je rođak u drugom koljenu', javio se optuženi Ivan Šunjić

Odvjetnik Vuković predložio je, pak, da se ispita i supruga Željka Melvana, i to na okolnosti davanja lažnog iskaza njenog muža. 

Sudac Dinko Mešin odlučio je da se Melvan ipak sasluša, i to u srijedu kada će ga dovesti iz zatvora. 

Saslušan je i svjedok D. P., rođak T. M. na kojeg je navodno pripreman atentat. 

'Nije sve istina što sam rekao. Bio sam ljutit', kazao je svjedok. 

'Što je istina?', pitao ga je Mešin. 

'Nisu došli naoružani i bahati u kafić, već bez oružja i u miru. Sjeli smo i razgovarali. I kada smo se susreli u restoranu. Došli su nešto pojesti, kao i ja', kazao je svjedok. 

Pročitan mu je iskaz kojeg je ranije dao i u kojem je naveo da je u lokal njegove supruge u 3 ujutro ubačen Molotovljev koktel koji se nije aktivirao i da je onda stigla dojava da je zapaljena palančikarnica njegove sestre. Svjedok je tada naveo i kako tri mjeseca nije spavao i kako se bojao za život. 

'Nisu nikome naudili. Došli su i popili kavu', govori danas svjedok.

Vaša reakcija na temu