Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić USKOK preuzima slučaj Marjan, tko će odgovarati za milijunsku štetu?

USKOK preuzima slučaj Marjan, tko će odgovarati za milijunsku štetu?

Gradonačelnik je poručio da neće ništa komentirati bez službene obavijesti

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu proslijedilo je slučaj Marjan na daljnje postupanje u Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala. Takva je odluka donesena nakon provedenih izvida u sklopu kojih je ispitan i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara

USKOK se bavi zlouporabama dužnosnika, a takvih nema previše u slučaju koji se istražuje gotovo pune dvije godine. Splitska policija očevid na Marjanu napravila je još u ožujku 2019. godine dok je sanacija bila u punom tijeku. 

Nedavno je splitska policija podnijela Državnom odvjetništvu izvješće u kojem je konstatirana šteta veća od 3,5 milijuna kuna, a odnosi se na stabla koja su posjećena i ispilana, ali nisu bila doznačena. Grad Split je financirao sanaciju, koja je uključivala uklanjanje stabala zaraženih potkornjakom. Kako se utvrdilo, značajan broj stabala je uklonjen bez odgovarajuće zakonske procedure. 

Ostaje vidjeti što će USKOK napraviti s ovim predmetom. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu istraživalo je štetu u sanaciji, kao i događaje koji su joj prethodili. Istraživali su je li se sve poduzelo da ne dođe do invazije potkornjaka koji je poharao trećinu marjanske šume ili je i tu bilo određenih propusta. 

Slučaj je dosta specifičan i tužitelji zapravo nisu imali lagan posao smjestiti ga u odgovarajuće pravne i zakonske okvire. Svakako nije pomoglo ni to što se zapravo još nije utvrdilo čiji je Marjan. Državno odvjetništvo je nedavno zaključilo da bi trebao biti Županijski, no kako znamo, Grad Split vodio je sanaciju, na koju je bilo dosta primjedbi još od samog početka. 

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara poručio je da još neće ništa komentirati dok ne dobije službenu obavijest da USKOK radi na slučaju.

Vaša reakcija na temu