Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USKOK traži pritvor za braću Kotarac, dvije gradske službenice i inspektora iz policije

USKOK traži pritvor za braću Kotarac, dvije gradske službenice i inspektora iz policije

Odluku će uskoro donijeti sudac istrage

U splitskom Županijskom sudu završilo je ročište na kojem se odlučuje o prijedlogu USKOK-a za određivanje istražnog zatvora za petero osumnjičenih u aferi Banovini. Tijekom dana očekuje se odluka istražnog suca Mlađana Prvana.

USKOK u zatvor želi poslati dvije službenice splitske gradske uprave, više savjetnice Ljiljanu Poletti Kopešić i Ladu Pocrnić Mladinić, braću Zvonka i Ivana Kotarca te inspektora zaštite od požara PU splitske Željka Smajića.

Protiv ostalih sedam osumnjičenika u aferi Banovina nije traženo određivanje istražnog zatvora.

Pocrnić Mladinić i Poletti Kopešić sumnjiče da su pogodovale privatnim investitorima i da su im izdale građevinske i ostale dozvole unatoč tome što objekti nisu izgrađeni u skladu s GUP-om i ostalim prostornim planovima.

Braća Kotarac na tapetu su zbog hotela Amophora i nekoliko stambenih zgrada na Žnjanu. Osim njih, u ponedjeljak je bio priveden i Mario Jukić, vlasnik Mister Mota, i to zbog zgrade na Žnjanu, koja je ispala veća za 422 kvadrata od dopuštenog. Za njega pritvor nije tražen.

Na slobodu su nakon ispitivanja pušteni i arhitekti Emil Šverko, Neno Kezić i Neven Mladinić, suprug prvoosumnjičene Lade Pocrnić Mladinić.

Tužiteljica USKOK pritvor je zatražila i za inspektora zaštite od požara Smajića koji je osumnjičen za malverzacije s poslovnim prostorom u Jokeru. U tom dijelu istrage osumnjičena je bivša gradska vijećnica HGS-a Željko Kerum Danijela Špalj. Ni za nju nije zatražen istražni zatvor.

Vaša reakcija na temu