Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić USKOK vratio slučaj Marjan Državnom odvjetništvu, nema zlouporabe službenih osoba

USKOK vratio slučaj Marjan Državnom odvjetništvu, nema zlouporabe službenih osoba

Sudbina predmeta riješena je u vrhu DORH-a

Slučaj Marjan vraćen je iz USKOK-a Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu nakon zaključka da ne sadrži kaznena djela iz njihove nadležnosti. Sudbina predmeta riješena je u vrhu DORH-a. 

USKOK je vrlo brzo oprao ruke od slučaja bazirajući se na prijavama Ministarstva zaštite okoliša i splitskog SDP-a za pustošenje šume na Marjanu. Policija nikada nije podnijela prijavu, već izvješće s rezultatima izvida rađenih po nalogu Državnog odvjetništva. Konstatirana je šteta od 3,5 milijuna kuna, utvrđeno da je veliki broj stabala uklonjen bez odgovarajuće zakonske procedure.   

Razlog zbog kojeg je predmet poslan USKOK-u na daljnje postupanje leži u tome što se zaključilo da postoji dovoljan stupanj sumnje da su službene osobe počinile zlouporabe prilikom sanacije šume te rušenja i plaćanja nedoznačenih stabala. 

Nakon stava DORH-a i glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek da zlouporabe službenih osoba nema, predmet je vraćen u Split Općinskom državnom odvjetništvu. Pustošenje šume ostaje, no realno, bez zlouporabe nema ni tog kaznenog djela pa bi se u konačnici cijela ova saga lako mogla završiti odbacivanjem prijava i konstatacijom da za propast trećine marjanske šume i milijune štete napravljene u sanaciji, nitko nije kazneno odgovoran.

Vaša reakcija na temu