Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uskoro novi diplomski studij na splitskom Filozofskom fakultetu!

Uskoro novi diplomski studij na splitskom Filozofskom fakultetu!

Predavat će i profesori iz Izraela

Veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj NJ.E. Gary Koren, rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, dekanica Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Gloria Vickov te prof.dr.sc. Dragan Primorac, utemeljitelj i počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, u četvrtak, 12. siječnja, s početkom u 13 sati predstavit će novi diplomski studij Democracy and Resilience in Modern Society (Demokracija i društvena otpornost suvremene države). Nositelj je studija Filozofski fakultet, a izvodi se u suradnji sa Sapir Accademic Collegeom iz Izraela.

Predstavljanje će održati u okviru panel diskusije u centralnoj auli Filozofskog fakulteta. Sudionici će govoriti o internacionalizaciji studijskih programa, ali i suradnji države Hrvatske i države Izrael. Naime, ovo je prva konkretizirana suradnja između dvije visokoškolske institucije - Sapir College iz Izraela i splitskog Filozofskog fakulteta - koja je iznjedrila ovaj interdisciplinarni diplomski studijski program na engleskom jeziku. 

Ovaj samofinancirajući interdisciplinarni studijski program na engleskom jeziku omogućit će studentima stjecanje širokog spektra znanja te im, po završetku studija, otvoriti vrata tržišta rada u čitavom nizu institucija poput ministarstava, vojnih i sigurnosnih agencija, predstavništava, medijskih kuća, instituta, galerija umjetnina, nevladinih udruga, privatnih poduzeća i drugih institucija, ističu sa Sveučilišta u Splitu. 

Program će moći upisati svi studenti koji završe preddiplomski studij iz društvenog, humanističkog i interdisciplinarnog područja. 

Na studijskom programu će, uz eminentne hrvatske stručnjake i još neke uvažene inozemne kolege, surađivati kolege profesori sa Sapir Collegea. Predviđeno je da se direktor Sapir Collega prof. Nir Kedar i dr, Ori Lev tijekom panela jave video-linkom. 

Vaša reakcija na temu