USKORO Otvaraju se školske dvorane za sportaše

USKORO Otvaraju se školske dvorane za sportaše

Trenutačno ih se 10 tisuća ne može baviti sportom

Od početka nastavne godine vode se polemike oko korištenja školskih prostora za nenastavne aktivnosti. državni tajnik za sport Tomislav Družak rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska HRT-a kako je na dosadašnjim sastancima postignut nekakav dogovor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo trebao bi izdati preporuku, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

'Do kraja tjedna bi to moglo biti gotovo, a primjena bi krenula idući tjedan. Krenulo bi se u fazama', najavio je.

Prva faza je omogućavanje bavljenja sportom dvoranskim klubovima koji bez škoskih dvorana ne mogu funkcionirati (odbojka, rukomet, košarka...). Pritom bi se fokusirali na one sportaše koji nisu u obrazovnom sustavu (stariji juniori i seniori).

Iznio je podatak da se trenutno 10 tisuća sportaša ne može baviti sportom. Družak je naglasio kako je i njima prioritet zaštita zdravlja te da nikako ne žele da sport bude generator zaraza. Mjere trebaju biti izuzetno stroge i vlasnici tih dvorana moraju ih se pridržavati. Djeca su ujutro u školi zaštićena, pod velikom kontrolom i ne možemo dopustiti da se poljepodne miješaju s drugom djecom, naglasio je. Dodao je kako se radi o prvoj fazi, a kasnije će se vidjeti hoće li se preporuke šiiriti.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75170, "");
Pregledaj komentare