Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Ustavni sud odbio žalbu Sinjanina, MOST-ovog Miljenka Marića

Ustavni sud odbio žalbu Sinjanina, MOST-ovog Miljenka Marića

Prigovorio na zakonitost provedenih parlementarnih izbora

Sinjanin Miljenko Marić, kandidat na listi Mosta nezavisnih lista na proteklim parlamentarnim izborima, izvijestio je javnost kako je Ustavni sud RH odbio njegovu žalbu na Rješenje Državnog izbornog povjerenstva kojim se odbija njegov prigovor na zakonitost provedenih izora, javlja Ferata.

'Želio bih javnost informirati da sam iscrpio sve lijekove koje su mi kao kandidatu bili na raspolaganju, a kako bi ukazao na odstupanje od Zakona o izborima za Hrvatski sabor izbornih jedunica više od +-5%, te na taj način zaštititi ustavnost izakonitost demikratskih procesa. Ustavni sud nije ulazio u meritum nego je formalno pravno odbio tužbu i dao za pravo DIP-u. Samim time smatram da sam dokazao ono što sam mislio dokazati, a što će nadam se uskoro biti i većini jasno, a to je da se o meritumu tužbe tj. o nezakonitim izborima i izbornim jedinicams tek treba reći zadnja riječ, ističe Marić.

Vaša reakcija na temu