Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USUSRET BLAGDANU SVIH SVETIH Očekuju se gužve, doznajte što poručuje policija

USUSRET BLAGDANU SVIH SVETIH Očekuju se gužve, doznajte što poručuje policija

Najavljuju pojačane kontrole prometa

Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, tijekom sljedećeg vikenda na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima gdje će policijski službenici pojačano nadzirati promet, najavljuju iz PU SD. 

- Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurat će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa. Na mjestima gdje zbog velikog intenziteta vozila i ljudi dođe do prometnih zastoja, policijski službenici će, ukoliko bude potrebno, obavljati i upravljanje prometom, a sve kako bi normalizirali odvijanje prometa - poručuju iz policije.

Napominju kako se vozači se pri dolasku u blizinu groblja upućuju da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.

- Upućujemo vozače da se vozilima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu. Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri, tamo gdje je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu, te ih molimo da  poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu - navode iz policije i najavljuju kako će u dane vikenda provoditi pojačane kontrole vozača vezano uz konzumaciju alkohola tijekom vožnje.

- Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu. Napominjemo kako je prošle godine u vremenu od 27.10. do 02. 11. 2019, na području PU splitsko-dalmatinske u cestovnom prometu smrtno stradalo čak pet osoba, radi čega sve sudionike u prometu još jednom dodatno pozivamo na dodatan oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla - zaključuju iz splitske PU.

Vaša reakcija na temu