Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UTOČIŠTE ZA MLADE NOGOMETAŠE Djeca Srninog Šahtara smjestit će se u Kaštelima

UTOČIŠTE ZA MLADE NOGOMETAŠE Djeca Srninog Šahtara smjestit će se u Kaštelima

Ravnateljica Zlatnih vrata priprema program za odrasle Ukrajince

U Dječji dom Maestral u Kaštelima stiže oko 30 djece, nogometaša mlađih uzrasta Šahtara. Prijevoz im je, kako doznajemo, na inicijativu legendarnog vatrenog Darija Srne organizirao Dinamo. Udružila se Hrvatska za spas djece. Imaju pravo besplatno pohađati školu, uz dodatni program učenja hrvatskog jezika.

Istovremeno, organizirat će se i za odrasle Ukrajince nastava u Zlatnim vratima. S obzirom na to da su do sada mahom dolazili u Dalmaciju u privatnom aranžmanu, preko prijateljstava ili njegujući odnose kao dugogodišnji gosti, ne zna se koliko ih je točno spas našlo u Splitu, zaleđu i na otocima.

Pretpostavlja se da ih je barem 500.

Ravnateljica Zlatnih vrata Danijela Ćukušić je u pripremi programa, ovisno o zainteresiranima. S tim da će se izgledno ponuditi i online program jer primjerice, brojni su Ukrajinci sreću našli na Šolti.

- Ono što želim ovom prigodom posebno naglasiti je da pozivamo svu djecu da nam se pridruže, besplatno naravno, u Akademski rukometni klub Split. Naša su im vrata otvorena. Sport je jedan od najboljih načina asimilacije, da što lakše prebrode ove teške trenutke  - kaže nam Ćukušić.

Vaša reakcija na temu